Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

 

Fredensborg Slot og Bys 300 års jubilæum

I 2022 kan Fredensborg by fejre 300 års jubilæum. Det er 300 år siden, at Frederik 4. fik bygget Fredensborg Slot, og fundamentet til Fredensborg By opstod. Det skal fejres!

 


Kom og vær med den 17. maj i Fredensborg by

I anledning af Fredensborg by og slots 300-års jubilæum og indvielsen af den nye amfiscene i Langedammen inviteres alle aldersgrupper til en hyggelig eftermiddag den 17. maj kl. 15-18

 

Den første etape af Den grønne slotsby i midten af Fredensborg er nu færdig. Samtidig tager vi hul på at fejre slottet og byens 300-års jubilæum. Det hele smelter sammen i ”Fredensborgdagen” den 17. maj, hvor vi indvier byens nye amfiscene med både koncerter, gadeteater og aktiviteter for børn og voksne.

 

Festlighederne foregår ved den nye amfiscene ved siden af Den gl. biograf i Fredensborg kl. 15-18.

 

Publikum kan se frem til en dejlig eftermiddag, hvor kommunens biblioteker, musik- og ungdomsskole byder på underholdning for alle sanser. Hele herligheden sluttes af med et brag, når nycirkus-gruppen Volantes indvier scenen med ”Slabam” – en højtflyvende forestilling med masser af nervepirrende akrobatik.

 

 

Liv og glade dage i Langedammen

Allerede fra Kl. 15 bliver der aktiviteter og oplevelser på plænen i Langedammen. Her stiller unge fra UngFredensborg op med ansigtsmaling og ballondyr til de mindste, barrista-cykel med god kaffe til de lidt ældre samt muligheden for at sætte tænderne i lækre og smukt dekorerede cupcakes fra ungdomsskolens kagehold.

 

UngFredensborg præsenterer også en pop-up kunstudstilling lavet af skolens Street Art-hold og UngAkademi, der er et kunstskole-samarbejde med Louisiana. Til at sætte ekstra gang i gaden kommer de dygtige unge skuespillere og artister fra Musikteatergruppen Ragnarock. De vil være at finde rundt omkring i byrummet med optræden og godt humør.

 

I løbet af eftermiddagen kan man også møde Fredensborg Bibliotekerne i Langedammen. Fra kl. 15 - 17 byder de på litterære quizzer for alle aldre samt muligheden for at bygge bogtårne af gamle bøger. Og der er selvfølgelig en præmie til dem, der bygger det højeste og flotteste tårn.

 

 

Program for dagen:


Kl. 16.00

Hør sprøde toner fra Fredensborg Musikskole, når trioen JazzCrunch går på scenen.  Repertoiret byder, som navnet antyder, hovedsageligt på jazzarrangementer, og musikerne repræsenterer musikskolens mere øvede elever.

 

Kl. 16.30

Scenen overlades til de talentfulde UC Stars fra Ungfredensborg, der spiller en varieret pop og rockkoncert.

 

Kl. 17.00

Borgmester Thomas Lykke Pedersen, Carsten Nielsen og Lars Simonsen, hhv. næstformand og formand for Kulturudvalget og Plan-, Miljø- og Klimaudvalget foretager den officielle indvielse af scenen.

 

Kl. 17.10

Akrobatikken slippes løs på scenen, når de tre artister fra Volantes går på scenen med springbræt og madrasser i forestillingen ”Slabam”.

 

 

 

 

Sommer i Fredensborg

Fejringen af jubilæet fortsætter hen over sommeren, når sommerprogrammet Sommer i Fredensborg løber af stabæen på amfiscenen i Langedammen. Hele sommeren kan man opleve gratis koncerter, danseundervisning, foredrag, oplæsninger m.m.

 

Lokale aktører går på scenen og inviterer alle interesserede borgere til at være med som publikum.

 

Du kan læse mere om Sommer i Fredensborg og se programmet, der offentliggøres medio maj her.

 

 

Opera i det fri

Den 7. august er der ”Opera i det fri”, i samarbejde med det Kgl. Teater.
Under afslappede former med picnickurv, medbragte tæpper eller klapstole kommer publikum helt tæt på nogle af landets bedste sangere, som synger udpluk fra kendte operaer og næste sæsons repertoire.

 

Opera i det fri foregår i Fredensborg Slotshave ved Mindestenen og er gratis for publikum.

 

Se programmet for "Opera i det fri" her.

 

 

 

 

 

  • Sommer i Fredensborg

    Vil du lave et arrangement på amfi-scenen til sommer?

  • Nye oplevelser i sommerferien?

    Så kig med i vores kalender - der er også noget for dig!