Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

 

Vær med til at kickstarte den frivillige drift af Fredensborg Museum

 

Fredensborg Museum skal fremover drives af frivillige, og vi leder derfor efter ildsjæle, der har lyst til at være med til at forberede etableringen af en museumsforening.

 

Brænder du for formidling af lokalhistorie, og har du lyst til at være en del af den indledende proces, der skal forme rammerne for foreningen, så kom til møde på:


Fredensborg Rådhus, tirsdag den 28. marts kl. 18.30-20.00 – indgang via sideindgang D.

 

Her kan du høre mere om den forestående foreningsdannelse, om museet, samlingen og de mange spændende muligheder, der er for at formidle lokalhistorien til borgere og besøgende i alle aldre.

Tilmeld dig på e-mail kultur@fredensborg.dk senest den 27. marts.

 

Tradition for frivillighed

Fredensborg Museum har tidligere været drevet af frivillige kræfter. Fra 2000-2020 blev museet drevet af Karlebo Lokalhistoriske Forening. Da foreningen ikke længere havde kapacitet til at fortsætte driften, overtog kommunen museet i januar 2021.

 

I forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2023-2026 besluttede Byrådet i Fredensborg Kommune, at museet igen skal overgå til frivillig drift, og derfor skal der nu dannes en ny forening, der har til formål at drive museet.

 

Ved mødet den 28. marts kan man derfor høre mere om den kommende proces for foreningsdannelse, ligesom man kan melde sig til en arbejdsgruppe, der skal bidrage til det foreningsforberedende arbejde. Endelig kan man høre mere om mulighederne på museet, og der bliver mulighed for at dele input og ideer til, hvordan museet fremadrettet kan drives af den nye forening.

 

Et unikt lokalhistorisk museum

Fredensborg Museum har til huse i en gammel rytterskole fra 1723, der er bygget på foranledning af kong Frederik IV. I Fredensborg Kommune har der været fire rytterskoler, men bygningen i Avderød, er nu den sidste, der er tilbage.

 

I mere end 200 år har bygningen været anvendt til bl.a. lærerbolig og undervisning, indtil museet og Karlebo Lokalhistoriske Forening fik hjemsted på adressen i 1976. Siden 2000 har der udelukkende været museumsdrift i bygningen.

 

Museet rummer bl.a. en historisk skolestue, der tidligere er blevet anvendt til besøg fra skoler og institutioner. Skolestuen er indrettet med møbler og inventar fra skoler i de tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo Kommuner.

 

Fredensborg Museum undergår i foråret 2023 en større renovering pga. råd i bærende bjælker. Renoveringen forventes at være afsluttet i sommeren 2023.

 

Har du spørgsmål?

For yderligere information eller spørgsmål om borgermødet kontakt kultur@fredensborg.dk. For information om museale funktioner og spørgsmål kontakt arkiverne@fredensborg.dk

 

Du kan læse mere om Fredensborg museum lige her.