Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Din guide til årets julearrangementer

 

Nu det jul igen og nu det jul igen og så går det løs med julehygge, julekoncerter, julemarked, julemarked og julerier i al almindelighed.

Vi har samlet et udvalg af de mange arrangementer, som du kan bruge til at komme i julestemning. 

 

Så sænk skuldrene, glem alt om julestress og lad dig forføre af den hygge, som december heldigvis også bringer med sig.
 

Julemarkeder

 

Vi elsker julemarkeder! Kombinationen af gran, hygge, lys og duften af glögg, mens man shopper rundt efter juletræ eller julegaven til svigermor er ikke til at komme udenom i december måned.

 

Jul på Krogerup Avlsgaard

I år kan du bl.a. vælge at besøge det traditionsrige julemarked hos Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard ved Humlebæk. Her er der masser af idyl, ild i bålfadene, nissejagt for de mindste og halmballer man kan tumle i. Julemarkedet har åbent alle adventsweekender fra 10-16. 

 

Du kan læse mere om julemarkedet på Krogerup Avlsgaard lige her.

 

Jul på Endrupgaard

Tag familien med på det hyggelige Endrupgaard Julemarked i Fredensborg den 3., 4. og 5. december. Her er der traditionel julestue, hvor du kan købe gaver og pynt, men du kan også udfolde din kreativitet og lave din egen dekoration.

 

Skal juletræet nedlægges, kan du blive kørt ud i skoven i traktor og gå på jagt efter det perfekte træ. Og bliver du sulten er der masser af julelækkerier at stille sulten med.

 

Læs mere om julemarked på Endrupgaard her.

 

 

 

Julekoncerter

Ingen jul uden en god julekoncert fyldt med stemning og hygge. Hvis du er glad for de klassiske julesalmer, men også gerne vil høre ny og anderledes julemusik, så er der masser af inspiration at hente i vores oplevelseskalender. 

 

Du kan se alle julekoncerterne lige her. I år kan du høre alt fra vokalgruppen Dynamic synge svingende julemelodier hos Nivå Amatør Teater til dejlige koncerter med gospel og kor, når Rungsted Gospelkor og Sletten sangkor folder sig ud.

 

Gå heller ikke glip af en stemningsfyldt julekoncert med Fredensborg Musikskoles elever i Asminderød kirke eller julekoncerterne i Fredensborg Gl. Bio og Kulturstationen i Humlebæk. Her spiller henholdsvis Operette Kompagniet og Reg & Andreas.

 

Der er flere gode koncerter at vælge imellem, så skynd dig ind i kalenderen og find information om tidspunkter, billetter m.m.

 

 

Julehygge med børnene

Julen er hjerternes fest - og børnenes! Der er ikke mange børn, der ikke tæller ned til den første december og starten på en måned med hemmeligheder, overraskelser, godter og hygge i spandevis.

 

Mangler du noget sjovt at lave med ungerne i den søde juletid, kan du fx tage på en tur til Ninas Naturcafé, der frister med nissehistorier i skoven, mens familien samler mos, gran og pynt til at lave egne dekorationer. Udflugten finder sted den 5. december fra 12-14. Senere på måneden arrangerer caféen også tur i hestevogn i skoven, samt bål og historier i skoven. Du kan læse mere om disse arrangementer her i kalenderen.

 

Humlebæk Bibliotek inviterer indenfor til juleklip den 9. december fra 15.30-17.00. Her kan man komme og høre en julehistorie læst højt og derefter lave fine jule til-og-fra kort lige til at sætte på pakkerne juleaften.

 

Arrangementet henvender sig til de 5-9 årige børn, der måske tager en af deres voksne med under armen. Bemærk at man skal have en gratis billet for at deltage i juleklip. Den kan du bestille her.

 

 

Jul på Nivaagaards Malerisamling

Julen på Nivaagaards Malerisamling står i Ib Spang Olsens tegn. Nisser var et af Ib Spang Olsens mest yndede motiver; han tegnede dem som illustrationer til både bøger, julekalendere og animationer - og for sin egen fornøjelses skyld.

 

I december kan du og familien også dyrke nisserne. Der er nemlig juleklip igennem hele måneden, hvor man kan klippe nisser til at hænge på museets eller sit eget juletræ. Der er også masser af opgaver for børnene og mulighed for at udfolde sig kreativt ved tegnebordene. 

 

 

Den 7. december læser skuespiller Bodil Jørgensen julehistorien "Nissen hos spækhøkeren" højt, og den 9. december synger Fredensborg Slotskirkes pigekor julen ind på malerisamlingen.

 

Du kan se det fulde program og købe billetter her på malerisamlingens hjemmeside.

 

Fra alle os hos oplevfredensborg.dk til alle jer - rigtig glædelig jul!