Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Fredensborg Arkiverne

 

Fredensborg Kommunes kollektive hukommelse

Hvis du ønsker at vide hvad tipoldefar levede af, hvornår dit hus blev bygget, eller hvis du mangler dit gamle afgangsbevis fra folkeskolen, er der hjælp at hente på Fredensborg Arkiverne.

 

Fredensborg Arkiverne husker nemlig det, som alle vi andre ikke ved eller går og glemmer. Arkiverne rummer både Lokalhistorisk Arkiv og Kommunearkivet, så der er dokumenter nok at holde styr på.

 

Hos Fredensborg Arkiverne findes de oplysninger, der har med lokalhistorien og den offentlige forvaltnings historie at gøre. Arkiverne har materiale om kommunens borgere, det politiske liv, byplanlægning, ejendomme og institutioner helt fra slutningen af 1700-tallet frem til nutiden.

 

 

Kom forbi og gå på opdagelse i arkiverne

Hver mandag er der åbent på arkivet fra 11-17, men du er altid velkommen til at ringe til os eller skrive en mail, hvis du har brug for hjælp. 

 

 

Bliv Frivillig

Er der noget du brænder særligt for og som du kunne tænke dig at dykke dybere ned i, så skal du måske overveje at blive frivillig hos Fredensborg Arkiverne.

 

Arkiverne bruger frivillige til at indscanne og registrere fotos til arkiv.dk og til at skrive artikler om særlige emner. Men i princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilke projekter, man kan kaste sig over.

 

Så sidder du med en god ide og et ønske om at bruge nogle timer hver uge på arkivet, så ring eller skriv og aftal et møde. Så byder arkivarerne på en kop kaffe og en snak om at være frivillig hos Fredensborg Arkiverne.

 

 

Adgangsforhold

Arkiverne ligger i stueetagen på Fredensborg Rådhus, hvor der er nem og ubesværet adgang.

Der er adgang til toiletter, og der er altid kaffe/the på kanden