Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Fredensborg Slot og Slotspark

 

Kunst i smukke omgivelser - et stenkast fra gågaden

Fredensborg Slot blev indviet i 1722. I 300 år har slottet dannet rammen for den kongelige families liv, primært i sommerperioden. Her samlede Christian den 9. sine børn, svigerbørn og børnebørn fra hele Europa i slutningen af 1880’erne.

 

Dronning Margrethes ankomst til Fredensborg Slot markeres hvert forår med et fakkeltog, hvor byens borgere går fra Fredensborg Station til slottet for at byde Dronningen velkommen.

 

Selve Slotshaven er et spændende sted at gå på opdagelse for både børn og voksne. Der er mange smukke skulpturer og spændende steder, som rummer en helt særlig og lidt magisk stemning. 

 

Besøg fx. Normandsdalen i slotshavens vestlige del. Her finder du et enestående anlæg med 70 sandstensfigurer, der er placeret i flere niveauer på cirkelrunde terrasser. Figurerne gengiver norske og færøske bønder, fiskere og andre folk i naturlig størrelse.

 

Figurernes detaljerigdom er spændende for børn, der kan få lang tid til at gå med at løbe rundt i cirklerne og lege, at det er en labyrint.

 

 

Besøg slottet og slotshaven

Slots- og Kulturstyrelsen udbyder rundvisninger på slottet og i den reserverede have i juli måned. Der arrangeres også rundvisninger i den offentlige slotshave.

Den offentlige del af Fredensborg Slotshave er åben året rundt.

Fredensborg Slot og Den Reserverede Have er normalt reserveret Kongehuset. Fra d. 28. juni til 8. august hvert år er det dog muligt at besøge Den Reserverede Have og Urtehaven på egen hånd kl. 9:00-17:00.

 

 

En prisbelønnet park

Siden 2009 er Frederik den 5.s barokhave blevet restaureret. Mere end 9 kilometer alléer af de flotteste lindetræer, en smuk kastanjeallé, 90 nyhuggede skulpturer i sandsten og marmor, genskabelsen af Brede Allé med intet mindre end 258 lindetræer og mere end 300 dedikerede fagfolk og eksperter har bidraget med forskellig viden fra lige netop deres område.

I 2021 fik haven Europa Nostra-prisen for dette arbejde, og man kan nu få oplevelsen af at gå i slotshaven, som den oprindeligt var tænkt.

 

 

Tag en pause på turen

Slotshaven er stor, og især små fødder kan godt blive træt af den lange havevandring. Derfor er det helt perfekt, at man kan tage sig en ispause i begge ender af haven.

 

For foden af indgangen til slotspladsen findes der ishus og offentlige toiletter, og ved bredden af Esrum sø ligger Sørup Is- og Kaffestue  tæt ved Skipperhuset, der serverer god mad i flotte omgivelser. Der er offentlige toiletter bag Skipperhuset.

 

 

 

 

Kontakt 


Slotsforvalter
Bjarne Højgaard Jensen
E-mail: bhj@slks.dk
Telefon: 20 20 10 12 (på hverdage kl. 7:30-13:30)

 

Slots- og Kulturstyrelsen
Telefon: 33 95 42 00