Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

 

Nationalpark Kongernes Nordsjælland - Esrum Sø

Nationalpark Kongernes Nordsjælland er rig på skov og søer, tætbefolket og samtidig hjemsted for et veludviklet turisterhverv med mangeartede tilbud. De gamle konger havde deres personlige tilflugtsted her, når hverdagen blev for stresset. Det kan du nu opleve i nationalparken.

 

Nationalpark Kongernes Nordsjælland omfatter i Fredensborg Kommune Esrum Sø, Danstrup Hegn og  Grønholt Vang.

 

 

Find ro ved vandet

Centralt i det nordsjællandske landskab ligger Gribskov og Esrum Sø som et naturmæssigt kerneområde. Søen og skoven udgør tilsammen et kæmpe område med natur- og oplevelsesmæssige kvaliteter, som gør det ganske enestående på nationalt niveau.

 

Esrum Sø er Danmarks næststørste og dybeste sø. Der er et rigt fugleliv, bl.a. kan man opleve hvinænder, lappedykkere og se fiskeørne. Man kan også fiske i søen, og det er muligt at sejle på og svømme i søen i sommerhalvåret.

 

Ved Skipperhuset i Sørup findes en kano- og kajakudlejning, hvis du har lyst til at komme ud at sejle på bølgen blå. Der er også børnekajakker for de små, der kan sejle i et lavvandet indelukke.

 

 

Tag i shelter ved Esrum Sø

Rundt om Esrum Sø finder du mange gode shelterpladser, hvor du kan overnatte og lave bål, hvis du har lyst til at prøve kræfter med en weekendtur på søen. Nogle shelters skal bookes på forhånd, mens andre kan lånes efter først-til-mølle princippet.

 

Find shelter-pladserne på www.udinaturen.dk. 

 

Vil du på en kortere tur, kan du sejle fra Sørup til Thévandsbugten ved Nødebo. Her er der gynger i træerne, en sandstrand hvor man kan bade og bålsted, hvor du kan lave snobrød. Bemærk at det ikke er tilladt at slå telt op her.

 

 

 

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Klostergade 12
3230 Græsted


Læs mere om Nationalpark Kongernes Nordsjælland og find spændende naturguides til områderne i parken på

nationalparkens hjemmeside

Vidste du

 

• at Nationalpark Kongernes Nordsjælland med sine 263 km2 er Danmarks næststørste nationalpark?

 

• at én af Danmarks største skove, Gribskov, og landets to største søer, Arresø og Esrum Sø, er en del af nationalparken?

 

• at nationalparken rummer to UNESCO verdensarvssteder: Kronborg og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland?

 

• at der findes mange forskellige typer natur i nationalparken med dens søer, skove, strandenge, klitarealer, kalkoverdrev og moser mm.?

 

• at over 70 % af nationalparken udgøres af Natura 2000-områder – altså områder udpeget for at beskytte truede, sjældne eller karakteristiske dyre- og plantearter og naturtyper?

 

• at Gribskov har Danmarks største vildtlevende bestand af dådyr?