Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Nivaagaards Malerisamling

 

Dyk ned i den europæiske kunsthistorie

Gå på opdagelse i den europæiske kunsthistorie og se de skiftende særudstillinger, der ofte har en lokal tilknytning eller tager udgangspunkt i museets egen samling. Museet samarbejder med både danske og internationale kunstmuseer, hvilket afspejler sig i mange særudstillinger.

 

På museet kan man opleve kunstværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Endvidere viser museet to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.

 

Museet udbyder aktiviteter for både børn og voksne. For børn er der fx tegneskolen ”Rembrandts lærlinge”, ligesom museet er begyndt af holde koncerter og teaterforestillinger for børn. For voksne er der foredrag, croquis-undervisning, koncerter mm.

 

 

Adgangsforhold og café

Det er muligt at komme rundt på museet med en kørestol, og mindre klapvogne er tilladt, hvis du har små børn med.

Det er muligt at oplade sin el-bil eller el-cykel på museets parkeringsplads, mens du oplever udstillingerne.

Museet har sin egen café, hvor man om sommeren også kan nyde maden udendørs på terrassen i museets have.

 

 

Besøg rhododendron-haven

Nivaagaards Malerisamling er stiftet af godsejer Johannes Hage, der i 1908 overdrog sin private kunstsamling til offentligheden som en selvejende institution. Museet er beliggende i en stor, romantisk have med gamle, smukke træer og mange forskellige rododendron.

 

I slutningen af maj og begyndeslen af juni er haven en sand eksplosion af farver, når de mange rhododendronbuske blomster. Nogle af buskene er så store, at der er lavet stier ind gennem dem, og det er en næsten magisk oplevelse at gå på opdagelse i den store blomster-labyrint.

 

Der er foruden parken også et fredet engareal lige uden for døren, hvor der kan opleves råvildt og rovfugle. Museet ligger i gåafstand til skoven og til Nivå Strandpark.

 

 

Vidste du? 

På Nivaagaards Malerisamling finder man det eneste maleri af Rembrandt i Danmark, hvis ægthed aldrig har været betvivlet, nemlig ”Portræt af en 39-årig kvinde” fra 1632.

 

 

 

Nivaagaards Malerisamling​​

Gammel Strandvej 2
2990 Nivå

 

Køb billetter og læs mere om Nivaagaards Malerisamling på museets hjemmeside