Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaard

 

Besøg det lokale museum med den store kunst

Gå på opdagelse i den europæiske kunsthistorie og se de skiftende særudstillinger, der ofte har en lokal tilknytning eller tager udgangspunkt i museets egen samling. Museet samarbejder med både danske og internationale kunstmuseer, hvilket afspejler sig i mange særudstillinger.

 

Nivaagaards Malerisamling er stiftet af godsejer Johannes Hage, der i 1908 overdrog sin private kunstsamling til offentligheden som en selvejende institution. Museet er beliggende i en stor, romantisk have med gamle, smukke træer og mange forskellige rododendron.

 

Du kan læse mere om parken ved malerisamlingen lige her.

 

På museet kan man opleve kunstværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Endvidere viser museet to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.

 

 

Aktiviteter for børn og voksne året rundt

Museet udbyder aktiviteter for både børn og voksne. For børn er det fx Tegneskolen ”Rembrandts lærlinge”. For voksne er det foredrag, croquis-undervisning, koncert mm. 

Se aktuelle arrangementer og aktiviteter fra Nivaagaards Malerisamling i den samlede kulturkalender. 

 

 

Adgangsforhold og faciliteter

Det er muligt at komme rundt på museet med en kørestol, ligesom der naturligvis er handicaptoilet på museet. Mindre klapvogne er også tilladt.

Det er muligt at oplade sin el-bil eller el-cykel på museets parkeringsplads.

Museet har sin egen café, hvor du kan købe mad og drikke. Maden kan nydes i caféen eller på den hyggelige terrasse i museets park.

 

 

Vidste du? 

På Nivaagaards Malerisamling finder man det eneste maleri af Rembrandt i Danmark, hvis ægthed aldrig har været betvivlet, nemlig ”Portræt af en 39-årig kvinde” fra 1632.

 

 

 

 

Nivaagaards Malerisamling​​

Gammel Strandvej 2
2990 Nivå

 

Køb billetter og læs mere om Nivaagaards Malerisamling på museets hjemmeside