Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 


Kan du finde skovens dyr? Kom til indvielse den 24. april kl. 16.30-18.00

 

I skoven bor der rigtigt mange forskellige dyr. Nogle er bittesmå, andre er store. Nogle kan bedst lide at være nede på jorden, andre vil op i træerne, og nogle kan lide at tage på opdagelsesture i et større område.
 

Det fine er, at naturen tilbyder levesteder som passer til næsten enhver smag. Der er steder, som er mørke og skyggefulde, der er steder med vand og moser, der er steder med træer, lys og luft osv. Fordi stederne har forskellige egenskaber, er alle steder gode for nogle dyr, men alle dyr kan ikke trives på alle steder.

 

Kom ud i det grønne og mød skovens dyr
 

I hele maj og juni vil du i Krogerupskovene kunne finde figurer af 9 forskellige dyr, placeret på et af deres naturlige levesteder. På bagsiden af figuren er der en kort beskrivelse af arten og lidt om, hvordan den lever.
 

Men først skal du finde dem. Fra den 24. april kan du hente en folder her:

ww.fredensborg.dk/faastyrpaaskovensdyr 
 

På kortet i folderen kan du se, hvor du skal lede. Hver dyrefigurs placering er markeret med en plet. Kig godt efter, både højt og lavt, og se om du kan finde dem alle.

 

Kom med til indvielsen den 24. april
 

Onsdag den 24. april i tidsrummet fra kl. 16.30 – 18.00 markerer Gang i Fredensborg indvielsen af projektet med et hyggeligt og uformelt arrangement.
 

Her kan du også få folderen, og partnerskabet byder på frugt, en bolle og lidt at drikke, og du får mulighed for at høre mere om nogle af de dyr, du kan finde.
 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest søndag den 21. april kl. 23.00, på www.fredensborg.dk/faastyrpaaskovensdyr

 

Vigtige informationer - find vej

 

Der er ikke fælles start. Du møder bare op i tidsrummet, når det passer dig.

Sted: Indgangen til skoven overfor Krogerupvej 19 i Humlebæk. Hvis du kommer i bil, så kan du parkere ved Krogerupvej 21. Følg skiltning til Skolen i Virkeligheden.

 

Lodtrækning på Facebook

 

Læg et billede af et af de dyr, du har fundet, gerne sammen med dig selv, ud i Facebookgruppen Faastyrpaaskovensdyr, og vær med i lodtrækningen om bogen ”100 danske smådyr helt tæt på” af Lars Kristensen.

Tre vindere trækkes den 1. juli 2024.

 

 

Bag projektet ”Få styr på skovens dyr” står:
 

Partnerskabet Gang i Fredensborg (Naturstyrelsen Nordsjælland og Fredensborg Kommune), i samarbejde med:

- Inger Fogh som har malet alle dyrene.
- STU på Eghjorten som har skåret figurerne ud, samt grundet og lakeret dem.
- JobVejen i Fredensborg Kommune som har sat figurerne op.