Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

ART WALK med Hjemme i Kunsten


Hjemme i Kunsten har nået sin afslutning, og det markeres med udgivelsen af dette kort, der viser 9 kunstværker, som projektets unge har skabt til deres boligområder i Nivå og Kokkedal – og som alle kan glædes over på Hjemme i Kunstens ART WALK.
 
Hjemme i Kunsten har haft til formål at åbne kunstens verden op for børn og unge og give dem redskaber til at blive medskabende i deres eget nærmiljø. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Louisiana Museum of Modern Art og Nivaagaards Malerisamling, de boligsociale helhedsplaner Nivå Nu og Kokkedal på Vej, Ung Fredensborg og Fredensborg Kommune.

Hjemme i Kunsten er forløbet over to år i perioden 2019-2021 og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.


I alt 95 elever fra Nivå Skole og Kokkedal Skole har gennemgået projektets uddannelse som Kunstambassadører, 150 unge gennemførte et introforløb i projektet og mere end 1200 børn og voksne har oplevet Kunstambassadørernes formidling gennem workshops og events.

 

Kunst i byrummene i Nivå og Kokkedal

I dag findes i de to byrum disse 9 kunstværker, som de unge har skabt i samarbejde med de etablerede kunstnere Beatrice Alexanian, Aia Sofia Coverly Turan, Stine Hvid, Ihsan Ihsan, Sabhita Söderholm, Sofie Burgaard og Kingas Bartis.

Den kunstneriske proces bag værkerne har ofte taget udgangspunkt i workshops med boligområdernes beboere, hvor fx vægmaleriernes og jernskulpturens temaer blev bestemt, inden de unge gik i gang med at skabe motiverne.

 


Hjemme i Kunstens læringsforløb


De unge er blevet introduceret til kunstens greb og metoder gennem tre forskellige kunstlaboratorier i projektet:

  1. Learning Lab, hvor 7. klasser fra Nivå Skole og Kokkedal Skole har gennemgået undervisningsforløb med Nivaagaards Malerisamling og Louisiana Museum of Modern Art
     
  2. Art Lab, valghold på de to skoler.
     
  3. Event Lab, hvor de unge har arbejdet som færdiguddannede Kulturambassadører og blevet engageret af Fredensborg Kommune og museerne til events, workshops og fritidsjobs.