Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Kulturkonferencen 2023


Den 11. oktober kl. 17.00-21.15 afholder Kulturudvalget i Fredensborg Kommune årets Kulturkonference - denne gang på Louisiana Museum of Modern Art. Temaet er 'Bæredygtighed gennem kunst- og kultur', og konferencen undersøger bl.a. spørgsmålet: Hvordan er kunst og kultur med til at bidrage til et bæredygtigt liv?


Repræsentanter fra kommunens kulturliv i form af kulturelle foreninger, kulturaktører, kulturinstitutioner, kulturelle borgergrupper, erhverv m.m. inviteres til at deltage i konferencen, der byder på spændende oplægsholdere og viden om, hvordan kommunens kulturelle institutioner og museer arbejder med bæredygtighed på mange forskellige måder.


Konferencen kommer bl.a. omkring temaerne social bæredygtighed, mental sundhed, forståelsen for den natur og verden vi lever i - set med kunstens øjne, FN´s Verdensmål og begrebet væredygtighed.
 

Tilmeld dig her 


På programmet for Kulturkonferencen 2023 er:

 

  • Minik Rosing - verdenskendt geolog og professor og én af landets førende forskere. 
     

Minik Rosing er anerkendt verden over, blandt andet for teorien om, at Jordens kontinenter er opstået som følge af livet i havet og for at have opdaget de tidligste kendte tegn på liv på Jorden i 3,8 mia. år gamle bjergarter fra Grønland.

 

  • Rune Bosse – Kunstner, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016, kombineret med studier på Olafur Eliassons eksperimentelle kunstskole, Institut für Raumexperimente, Berlin. Har desuden studeret på skovskolen i Nødebo 2019-2020 
     

Bosses undersøgelse af naturen er en afsøgning af selve livets mekanismer, af os selv og af vores forståelse af hvem og hvad vi er i forhold til den natur, vi er uløseligt forbundet med og dybt afhængige af. Rune Bosse vil fortælle om sine undersøgelser og arbejdet med naturen som et materiale og et sted at undersøge nogle af livets store og små spørgsmål.

I denne forbindelse fortæller han om sit projekt “Skov skulpturen” - et stykke land på Sydsjælland, hvor han planter træer, undersøger deres vækstpotentiale og former træerne, mens de vokser, så de med tiden bliver til store krumme og snoede levende skulpturer.

 

  • Maria Blum Bertelsen - Leder af Fredensborg Musikskole: Om væredygtighed, fællessang og mental trivsel. 
     

Begrebet ”væredygtighed” dækker over de mere bløde værdier, over det der ikke kan måles, over det som bare ér – ”væren”. Det eksistentielle – indersiden af bæredygtighed.

Musikken og kunsten hører til under væredygtighed. Musik er en måde at være levende på, og at spille musik og give sig hen til musik og kunst, kan givetvis være en måde at foregribe mistrivsel, stress, depression, udbrændthed og andre af vores tids livsstilssygdomme på.

 

  • Elisabeth Bodin - Head of learning, Louisiana Museum of Modern Art & Louise Hauerberg, Kreativ Souschef, Louisiana Børnehus: Med kunsten i naturen – det, vi holder af, passer vi bedre på.

 

  • Tania Schwartz - leder af Fredensborg Bibliotekerne: Arbejdet mod at blive en verdensmålscertificeret kulturinstitution, der stiller viden og uddannelse til rådighed for alle.
     

Hvorfor vælger biblioteker at arbejde med verdensmål, og hvordan understøtter arbejdet med verdensmål også bibliotekernes helt centrale kerneopgaver?
Bibliotekerne har gennem tiderne været videnshuse og været adgangen til litteratur og viden for alle borgere. Arbejdet med FN´s verdensmål handler også om at give alle mennesker viden og forståelse for at kunne leve bæredygtigt.

 

  • Andrea Rygg Karberg - Direktør for Nivaagaards Malerisamling: Væredygtighed og hvordan inspireres vi af kunst og kultur? 
     

Nivaagaards Malerisamling har med en stor klimarenovering og et ditto jordvarmeanlæg sagt farvel til fossile brændstoffer, indført affaldssortering og meget mere i bæredygtighedens navn. Nu handler det om kulturel og social bæredygtighed. Museumsdirektør Andrea Rygg Karberg fortæller om begrebet Væredygtighed, der kaldes ’Indersiden af Bæredygtighed’ – og om hvordan det relaterer sig til Nivaagaards Malerisamlings historik, aktuelle indsats og fremtidsvisioner.

Det er tydeligt, at mødet med kunst og kultur bidrager til den mentale sundhed, der er stærkt truet i dag og ikke mindst blandt den yngre generation. I bæredygtighedens navn står vi foran en tid med store forandringer, og menneskeheden har brug for en øget selvforståelse og en indre balance til at tackle alle omstillingens udfordringer.


Deltagelse i konferencen er gratis, og tilmelding skal ske senest den 6. oktober 2023. OBS - Tilmelding er forlænget til mandag den 9. oktober kl. 12.
 

Tilmeld dig her


Ved spørgsmål kontakt Center for Kultur og Sundhed på kultur@fredensborg.dk.