Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

 

Besøg Fredensborg Museum og bliv klogere på kommunens historie.

Gennem nedslag i lokalhistorien fra stenalderen frem til i dag åbner udstillingen ”Spor – mennesker og steder i Fredensborg Kommune” dine øjne for de spor, fortidens mennesker har sat og de spor, som nutidens mennesker er i gang med at sætte.

 

 

Hvad kan du opleve?

- Hør arkæologen fortælle om et stenalderfund fra Fredtofte

- Oplev kopien af Langstruppladen, den hidtil største bælteplade fra bronzealderen, der er fundet i Danmark.

- Se vaskekonerne fra Sørups banketræ og bliv klogere på, hvor udtrykket ”at gå for lud og koldt vand” stammer fra.

- Fornem duften af saltvand, der stadig hænger i rusen, som den – måske - sidste ålefisker i Øresund, har udlånt til museet.

 

 

Oplev skolen for 100 år siden

I museets populære skolestue kan du prøve, hvordan det var at gå i skole for 50-100 år siden. Kig i de gamle skolebøger og skriv på tavlen med kridt.

 

Førstelærer Kristian Jakobsen var lærer på Avderød skole fra 1923. Han var en iværksætter og en ildsjæl, der satte sit præg på lokalområdet. Lyt til et af hans foredrag fra Statsradiofoniens skoleradio og se de anskuelsestavler, han selv tegnede.

 

På museets 1. sal får du et indblik i et ualmindeligt, almindeligt liv, fire ugifte søskende levede på en gård i Karlebo Enge. Gennem fotos, taget af søsteren Christine og de digte, hun skrev om gården, dyrene og naturen, får du et levende indtryk af mennesker, hvis liv var på vej til at blive glemt.

 

 

Besøg museet helt gratis

Efter et besøg på museet er det oplagt at tage ud i landskabet og selv kigge efter spor af fortiden. Spørg museumsværten hvad han eller hun vil anbefale.

 

Museet har gratis adgang. Se mere på www.fredensborgmuseum.dk og på Fredensborg Museums Facebook-side.