Skip til hoved indholdet
Husk at hvis du leder efter et kommende arrangement, skal du benytte søgefunktionen i vores samlede kulturkalender.

 

Ny museumsforening skal drive kommunens lokalhistoriske museum. 


Siden Fredensborg Kommunes Byråd sidste år besluttede, at Fredensborg Museum igen skulle overgå til frivillig drift, har der været travlt i den arbejdsgruppe, hvor frivillige historieinteresserede borgere har meldt sig til at lave det foreningsforberedende arbejde for en ny museumsforening. 
 

Det hele kulminerede ved den stiftende generalforsamling, der blev afholdt på museet den 16. august 2023. 
 

Her blev den nye forening en realitet, da 4 medlemmer af arbejdsgruppen valgte at fortsætte arbejdet i bestyrelsen sammen med et nyt medlem, en suppleant og en kasserer.

 

Bestyrelsen består nu af Eva Trein Nielsen, Peter Burchardt, Søren Hybscmann, Sofia Mehnke og Nina Dolriis. Pia Bødtker er suppleant og Sonja Andersen revisor.
 

Bestyrelsen for Foreningen Fredensborg Museum skal nu konstituere sig. 
 

Er man interesseret i at blive medlem af foreningen eller blive frivillig på museet kan man kontakte foreningen på deres facebookside Fredensborg Lokalhistoriske Museum. 

 


 

Nye vinkler på lokalhistorien
 

Fredensborg Kommune sørger for rammerne på museet, og foreningen står for indholdet. Det betyder, at man virkelig kan afprøve nogle spændende nye formater og formidle lokalhistorien på et væld af forskellige måder. "Der skal jo gerne være noget for alle borgere i kommunen, ligesom der er plads til alle idéer og talenter”, fortæller Nina Dolriis, der er medlem af den bye bestyrelse.

 


Museets adresse er Avderødvej 19, 2980 Kokkedal. Læs mere om Fredensborg Museum lige her.